7 Ekim 2011 Cuma

FARKLI GELİŞEN ÇOCUKLAR İLE PSİKODRAMA
GRUPLARI

Ekim 2014


FARKLI GELİŞENLER ile PSİKODRAMA HAKKINDA;
Çocuk Psikodraması, çocuğun dünyasının doğal bir parçası olan oyun ve eylem metotlarını kullanan bireysel ve grup psikoterapisi yöntemidir. Psikodrama ile saldırganlık, çekingenlik, izolasyon, dikkat dağınıklığı, çevreye uyumsuzluk, tikler, korkular, kaygılar ve takıntıları gibi önemli temalarla ilgili sıkıntı yaşayan, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla hızlı ve etkin bir şekilde çalışılır. Bu sayede özel çocukların sağlıklı sosyal ilişkiler geliştirmesi sağlanır.

ÇALIŞMA TARİHİ ve SÜRESİ; Gruplarımız belirlenen günlerde, 1 saat 15 dakikalık sürelerle gerçekleştirilecektir. Çalışma toplamda 10 hafta sürecktir.
GRUP KOŞULLARI: Gruplar, çocukların tanı, yaş ve gelişim özelliklerine gore oluşturulmaktadır. Gruplardan önce çocuklar ve aileleri ile bir öngörüşme seansı gerçekleştirilmektedir. Bir grupta en fazla 6 çocuk ve alanında deneyimli 1 terapist ve 1 yardımcı therapist yer almaktadır. Çocuk grublarının dahilinde ailelere yönelik olarak da'Çocuk Psikolojisi Semineri' düzenlenmektedir.

TANI GRUPLARI;

•Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
•Down Sendromu
•Yaygın Gelişimsel Bozuklar, Otizm, Asperger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder